torstai 26. helmikuuta 2015

32 Osto: IBM ja muuta tapahtunutta helmikuussa 2015

Pari viikkoa sitten, 13.2.2015 ostin 10 kpl IBM:n osakkeita kurssilla 160,38$. Kaupankäyntikulut veloitettiin myös dollaritililtäni, ja kokonaishankintahinta on 162,09$/osake, yhteensä 1620,90$.

Olen tallettanut Nordnetiin jonkin verran lisää käteistä. Hirveää ostointoa ei tällä hetkellä ole, kun osakkeiden arvostustasot mm. USA:ssa hipovat huippujaan. No, Realty Incomea seurailen, se on nyökkäillyt viime päivinä lupaavasti alaspäin yli 50 dollarin hinnastaan. Jos laskee neljäänkymppiin ja samalla osinkotuotto on yli viisi prosenttia, voisi olla ostohetket käsillä.

Procter & Gamblesta irtosi pieni kvartaaliosinko, ensimmäiset dollarituloni ever. Täällä Suomessa osinkokausi on aluillaan. Ensi viikolla ropisee siis lisää, ensin Kone, ja myöhemmin maaliskuussa mm. Wärtsilä.

Kun nyt on ensimakua kvartaaliosingoista, ihmettelen yhä enemmän: miksi Suomessa vain yksi yhtiö (Orava) on jakanut osingot pitkin vuotta? Kvartaaliosingon luulisi olevan kaikille parempi malli. Orava voisi siirtyä jopa kuukausittaisen osingon maksajaksi. Ja hyvä päänavaaja kvartaaliosinkojen jakajana olisi Nokia, joka on rapakon takanakin tunnettu.

Sharevillessä on ollut keskustelua vanhasta tutusta aiheesta, eli osinkojen järkevyydestä. Olen päätynyt laiskana osakesäästäjänä suosimaan tasaisen hyvän osingon maksajia. Se on paras mitta sille, että sijoitus oikeasti tuottaa. Omien osakkeiden osto ja mitätöinti ei välttämättä kasvatakaan automaattisesti osakkeiden arvoa.

Lisäsin blogiin mainokset. Toivon satunnaisen lukijan sopeutuvan siihen, että mainoksia näkyy. Kyseessä on kokeilu: millaisia AdSense- tuloja on mahdollista saada sijoitusaiheisella teemablogilla, joka on pääasiassa päiväkirjan pitoa.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tämän illan lukuja:

Nordnet-salkku 25679 eur
- josta käteistä 363 eur

Seligson-rahastot 6326,66 eur
- joista korkorahastoja 2621,77 eur

Handelsbanken-sijoitustili 100 eur

Osuuskaupan osuus 400 eur

Sijoitusasuntolaina -81020,19 eur
- lyhentynyt 1479,81 eur, lyhennykset alkaneet 8/2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti