keskiviikko 3. tammikuuta 2018

81 Tavoitteet vuodelle 2018

Tässä:

- Nordnet-salkku vuoden alussa 51389 e -> vuoden lopussa 60000 e
- Superluotto vuoden alussa 14419 e -> vuoden lopussa 10000 e
- Superluoton lyhennykset kuukausittain, viime vuonna oli 500 e/kk, tänä vuonna tuskin pääsee samaan, mutta pyrkimys on
- 3-5 ostoa mahdollisuuksien mukaan, ei myyntejä
- Osingot 2000 e brutto

- Seligson-rahastot vuoden alussa 4930 e -> vuoden lopussa 8000 e
- kuukausittain 200 e rahastoihin, mahdollisesti jossain vaiheessa 50-100 e / kk Phoebus-rahastoon

- Listaamattoman yhtiön osingot 1500 brutto

- Sijoitusasunnon vuokratuotto vastikkeiden jälkeen vuonna 2017 4441 e -> vuonna 2018 4500 e
- Sijoitusasuntolaina lyhenee 2900 e

- Osuuskaupan jäsenyyksiä nyt 600 e -> vuoden lopussa 800 e
- Osuuspääoman korkoja vuonna 2017 78 e  -> vuonna 2018 78 e 

- Käteissäästöjä sijoitustilillä nyt 400 e -> vuoden lopussa 2000 e

- Nordnet-salkku + Seligson-rahastot + osuuspääomat + käteissäästöt miinus Superluotto vuoden alussa 42900 e - > vuoden lopussa 60800 e
Tavoitteiden lähtökohta on normaali, ehkä hieman laihaksikin jäävä pörssivuosi. Nordnet-salkkuhan kasvaa kolmella tavalla:

1. Arvonnousu (perustuu toiveisiin)
2. Osingot (perustuvat faktoihin)
3. Pääoman lisäys eli omat säästöt palkkarahoista (perustuvat onnistuneeseen taloudenpitoon).

Seligsonin indeksirahastot kasvavat arvonnousun ja pääoman lisäyksen muodossa. Koska sijoituksista iso osa on dollareihin sidottuja, valuuttakurssit vaikuttavat taatusti menestykseen. Ja kunnon pörssirommaus muuttaa tietenkin sapluunat kokonaan, vai? :)

Sijoitusharrastajablogeja lukeva varmasti näkee, että Harry Holdari ei taida ollakaan mikään suuren luokan peluri: salkku on näin pitkän ajan rakentelun jälkeen aika keskikokoinen, kuukausisäästöt ovat muutamia hassuja satasia, ja sattuupa niin, että varsinkin rahastot ja käteissäästöt ovat vaarassa liueta pahana päivänä käyttöön. Ja jos joskus viitsin ihan oikean vertailuindeksin sijoituksilleni etsiä, taitaa olla vaarana, että häviän sitten sillekin.

Makselen olosuhteiden pakosta kalliita autolainoja ja vingutan luottokorttia, ja ilman muuta lapsiperhe nielee rahaa niin paljon kuin erehtyy vain setelinreunaa näyttämään. Mutta. Hitaasti, päämäärätietoisesti, myönteisellä draivilla eteenpäin.

Kun luen muiden blogeja, huomaan, että pystyn samastumaan hyvin joidenkin blogikirjoittajien projekteihin. Mittasuhteet ovat samat, käsitys omista mahdollisuuksista ovat samanlaiset. On sitten sellaisiakin blogeja, joihin on vaikeampi päästä sisään, johtuen kenties näiden bloggareiden valtavista säästöprosenteista ja suurista tai eksoottisista salkuista. Samojen ongelmien / ratkaisujen parissa kuitenkin eletään, ja kausittaisesti saatan lukea kohtalotovereiden blogeja hyvinkin tiiviisti.

5 kommenttia:

 1. Blogimaailma on kyllä ihan mahtava ja suunnattoman inspiroiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Erilaisia persoonia ja sijoitustyylejä riittää :)

   Poista
 2. Kiitos kommenteista :) Blogit tuovat kokonaisuutena hyvän ja inspiroivan lisän tähän harrastukseen. Varmasti esim. siksi, että niissä kerrotaan usein aidoista tunteista onnistumisten ja epäonnistumisten suhteen, eikä ainakaan minun tarvitse esittää mitään pro-ammattilaista sijoitusgurua...

  Monenlaista sijoitustyyliä löytyy, ja isoon osaan pätee mukava tilastollinen todennäköisyys: pitkäjänteisyys ja markkinoilla mukana olo kasvattaa varallisuutta :)

  VastaaPoista
 3. Miten mun blogiin pääsee muuten sisään? 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osinkotalous on hyvinkin luettava blogi :) Itseäni miellyttää se, että salkku on avattu lukijoille. Päiväkirjanomainen taitaa sinunkin blogisi olla, että samassa veneessä ollaan.

   Poista